torsdag 6. januar 2011

Månedens bok

Jeg lovte dere jo et lite referat fra gårsdagens boksirkel- treff, så det skal dere selvsagt få:-)

Denne gangen ble vi "bare" 5 av 7, men siden vi stort sett alle har talegavene i orden, la ikke det noen demper på stemningen;-)
Som alltid begynte vi med maten, og denne gangen serverte vertinne K oss nydelig spekemat og hjemmelaget potetsalat. MMM! Man kan nok trygt si at vi alle er like glad i god mat som i bøker, hehe...

Siden det var K vi var hjemme hos denne gangen betyr det at det er hun som får velge hvilken bok vi skal lese til neste gang (det er opptil hver enkelt om man velger å lese boken eller ikke, men noe av formålet er jo å få lest en del bøker man kanksje ikke selv hadde valgt, samt utfordre seg selv litt).
Valget falt på "Jane Eyre" av Charlotte Brôntè:


Forlaget skriver om denne boka:
Jane Eyre er en av verdenslitteraturens store romaner kanskje den mest leste engelskspråklige roman gjennom tidene. Da den utkom i 1847, ble den straks omfavnet av leserne, og har alltid siden beholdt sin popularitet. JANE EYRE er en utviklingsroman og en kjærlighetsroman. Foreldreløse Jane vokser opp hos en fjern og følelseskald tante. Hun blir plassert på fattigskolen Lowood, der en nådeløs religiøs disiplin råder. Men Jane overlever uten å la seg knekke, og da hun senere får stilling som guvernante ved herregården Thornfield Hall, ser det ut til at livets lysere sider kan åpne seg. Hun møter kjærligheten hos mr. Rochester, herregårdens eier. Men Thornfield Hall rommer hemmeligheter som ikke kan skjules lenger, og Jane rømmer i fortvilelse. Hun kan ikke elske uten åpenhet og likeverd, hennes opprørske ånd kan ikke slå seg til uten det.


Dette er nok ikke en bok jeg hadde valgt helt på egenhånd, siden jeg stort sett holder meg til krim.
Men jeg skal absolutt gi den en sjanse, og håper selvsagt på en STOR leseopplevelse! :-)

Siden jeg har fått en del spørsmål om både boksirkelsen generelt og hvilke bøker vi leser, kommer jeg til å skrive litt på bloggen om dette og håper det er til glede og inspirasjon for flere enn meg:-)

Jeg har alltid vært glad i å lese bøker, selv om det går litt i bølger hvor mye jeg faktisk får tid til å lese. (Jeg skal jo strengt tatt helst få lest en del pensum også, *kremt*). Men 1-2 bøker i måneden blir det iallefall. Mange lurer på hvordan jeg får tid til dette, i tillegg til alt annet. Vel, det handler om prioritering, som alt annet. Jeg bytter gjerne ut 2 timer TV- titting med en god bok! Om ikke hver kveld, så ofte.

Det tikker stadig inn nye følgere, veldig, veldig koselig:-)
 Det varmer hjertet mitt skikkelig, og jeg setter stor pris på dere alle sammen, samt alle de koselige kommentarene deres! Så stor pris setter jeg på dere at det om ikke så lenge kommer en liten overraskelse til dere... mer om det senere;-)

Klem, Rosa

1 kommentar:

  1. Den ser jo kjekk ut. Ikke en bok jeg heller ville valgt, men som du sier så er jo det litt av vitsen:). Kjekt at du vil legge ut litt om boksirkelen, jeg synes iallefall det er kjekt å lese om:). Ha en fin kveld!

    SvarSlett