mandag 29. november 2010

Kjapt mandags-pynte-tips!

Her kommer et lite mandags-pynte-tips til dere som jeg fant i Allers julemagasin:


Man trenger:
ståltråd i ønsket lengde
perler i ønsket mengde og farger
smykketang (helt unødvendig om man ikke har en liggende, jeg brukte bare kjøkkensaksa)

Tre perlene i ønsket mønster på ståltråden, form til ønsket figur, vikle endene sammen, og vips:
ny pynt hos orkidèen!

Håper dere har hatt en myk start på uka, nå må Rosa være litt student igjen:-)

Klem, Rosa


søndag 28. november 2010

Førjulsstemning på kjøkkenet

Første advent kom med kulde og snø, i bøtter og spann. Kjenner jeg er veldig glad for å kunne kose meg inne i dag;-)

Dagen startet tidlig med vasking og stryking av duker... (Her får jeg SYKT mange husmorpoeng, I know! Men det er godt å ha noen å "gå på". Jeg har f eks IKKE vasket vinduer til jul, eller tatt full julerengjøring, så alt i alt ligger jeg i minus, sånn sammenlagt).

Etter de kjedelige aktivitetene var det på tide med montering av hus, her ser dere en liten montasje (hehe...) fra den prosessen og ikke minst det ferdige resultatet:


Som dere ser kjører jeg den MAKSIMALISTISKE stilen i år;-)
Dette er faktisk første gang jeg lager (ok, monterer da) pepperkakehus sånn på egen hånd, og jeg må si meg riktig så fornøyd!
Neste år tror jeg det blir litt mer enhetlig stil over pynten, men i år tenkte jeg være litt crazy, ikke planlegge noe som helst og bare gjøre som jeg følte for. Ta den helt ut, om dere skjønner? ;-)

Siden jeg nå har blitt litt hekta på å lage montasjer (eller collager, som jeg sier, men det er viktig å bruke det norske språket, *kremt*), lagde jeg en liten stemningsrapport fra kjøkkenet også:



Her er det Ikea og Rosas egen design i skjønn forening. Koppen og serviettene kjøpte jeg på shoppingturen i går, begge er fra Àhlens. Digger koppen, den er bare HELT perfekt til julete:-)

Stua har også blitt ganske så julete, men den fortjener et eget innlegg en annen dag.
Håper dere koser dere inne i snøføyken  og nyter søndagen!

Klem, Rosa

lørdag 27. november 2010

Takknemlighet og rosa blomster

Så søte dere er!!!
Takk for alle fine kommentarer og mail angående forrige innlegg, det varmer skikkelig langt inn i hjertet:-)
Legemannen er en klok mann, så nå skal Rosa tenke litt mer på seg selv og roe litt ned den neste måneden.( Ikke helt sånn som Doffen, men dere skjønner tegninga).
 Tror det blir fint jeg, det betyr bl a litt mer tid til å gjøre ting jeg har lyst til- som å blogge og være kreativ. Kjenner at jeg har skuldrene litt lengre ned allerede, samtidig som litt motivasjon, glede og kreativitet kommer snikende tilbake.
Desember skal bli MIN måned og den skal bli FIN!

Det er mulig Legemannen har sneket noen hopp-og-sprett-piller inn i Rosa mens hun satt på det hvite kontoret hans i går, for i dag har hun vært den reneste virvelvind! Trappevask (borettslag er herlig dere!), husvask, dukvask, yttertøyvask og innkjøp- og jammen ble det ikke både en tur innom Biblioteket og Àhlens på veien hjem!

Blomsterbutikken fikk også besøk gitt, og se hva jeg fant der:


Rosa julestjerner!!!
Jeg sto leeenge og lurte på om dette ble LITT i overkant, selv for meg. Måtte gå noen runder i butikken mens jeg tenkte og kikket og kikket og tenkte.
Kjente at dette var helt på grensen for hva jeg kunne godta, ja, selv jeg!
Så da ble det noen runder til i butikken.

Nå skal jeg innrømme at det var ikke sånn heeelt tilfeldig at jeg var i den blomsterbutikken og hadde øynene ekstra på stilker for å speide etter juleblomster. Jeg hadde nemlig kommet over rosa julestjerner hos Line med den søte bloggen Har en drøm .
Jeg falt selvsagt TOTALT for idèen den gang, og innlegget kan du lese her .

Etter enda litt filosofering slo jeg til, og fikk den rosa blomsten med meg hjem. Nå står den på sjenken i stua og ser ut til å ha det riktig så fint hos meg! (Bare huske å vanne nå da, Rosa...).

I morgen er det første søndag i advent, og Rosa er beredt! Her blir det både tenning av lys, baking og montering av hus.
Mer om det i morgen, nå er det på tide å lage seg en stor kopp te, slenge bena på bordet og nyte synet av rosa julestjerner og rene gulv.

Ha en fortsatt fin lørdag- SLAPP AV og KOS dere! :-)

Klem, Rosa

PS: Som dere ser har jeg våget jeg på en aldri så liten montasje, den ble jo riktig så fin, synes dere ikke? Kjenner jeg er faktisk ganske så stolt av den, hehe...

fredag 26. november 2010

Flink pike...

Er man for "flink" over for lang tid, så hender det titt og ofte at man ender opp med å være "uflink" til det meste. Sånn er det også med meg.

Dagens innlegg blir av den litt mer personlige sorten, uten å bli helt privat.
Jeg er av den sorten som vil "fikse" alt: jobb, skole, trening, venner, hobby-prosjekter osv osv. Jeg vil være sterk og klare meg selv. Jeg vil ikke være svak og be om hjelp.


Men så hender det at man faktisk BØR be om litt hjelp til å "ri stormen av".
Jeg har kommet frem til at det å vise seg "svak" er et tegn på styrke. Og derfor velger jeg å dele dette med dere. Det er godt å fortelle til noen som ikke kjenner meg personlig, men som likevel er der og vil meg vel.

Nå står jeg på farten til legen, og tenker at det skal igrunnen bli godt med en liten pause, selv om det er vanskelig også. Jeg trenger tid til å tenke gjennom et par "store" spørsmål, men jeg blir ikke borte herifra av den grunn. Og dette blir på ingen måte en "deppe-blogg"!



Ok, dette var et litt godt og litt skummelt innlegg, det skal jeg innrømme!
Men jeg skriver jo denne bloggen først og fremst for min egen del, selv om jeg håper ingen blir "skremt" nå.
Min erfaring er at de fleste har tunge perioder der livet ikke smiler like mye som til vanlig, og da tenker jeg at det kan være en god idè å vise at det også er en del av det å være menneske.

For at dette ikke bare skulle bli tungt og trist måtte jeg bare legge ved et par bilder av de nydelige orkidèene mine som blomstrer for 2. og 3.gang akkurat nå.
Det hjelper å ha noe pent å se på:-)

Klem, Rosa

onsdag 24. november 2010

Brrr...




Favorittkoppen og julete fra Kremmerhuset
Pepperkaker a la Ikea
Pledd
Telys
Myke koseklær
KK
Kos

Klem, Rosa

mandag 22. november 2010

"Elg i ..."- november?!

I min noget smådårlige hukommelse synes jeg å huske langt i det fjerne ett eller annet om at jeg egentlig ikke er spesielt opptatt av, eller glad i, jul.
Og jeg synes til og med å huske noe om å ha fortalt det videre... muligens til dere... Noen som kan erindre noe sånt? (Her er det rette svaret NEI, hvis noen skulle være usikre).

For se hva som har skjedd i dag:

Trenger heller IKKE kommentere at det kanskje er på tide å vaske døra til komfyren. Det VET jeg.
Men jeg lagde jo bare ETT brett da!
Olde-elgen til "Elg i solnedgang", nemlig "Elg på kjøkkenet"
Skulle jo bare lage pynt til den nye Ikea- krukken jo!!

Sånn kan det altså gå når man plutselig oppdager JULEN på ny!
Pepperkaker i november liksom... *fnyser*
"Ekte" er de heller ikke ("ferdigdeig" fra Ikea- faktisk helt grei!).
Skulle ikke vært lov, vettu!!
Nei, "hvor skal dette ende?", sier nå bare jeg!

Som dere ser poppet også ett par nye hjerter ut fra hjertefabrikken i dag- utrolig hva man får tid til når man egentlig skulle brukt tiden på noe annet! ;-)

Ha en fortsatt god mandag, snuppene "mine", nå er det "Jenta som lekte med ilden", te og pepper-elger med masse melis på på meg. Hihi:-)

Klem, Rosa

søndag 21. november 2010

Snikpynting

Jeg har ikke vært spesielt opptatt av julen de siste årene. Det har igrunnen vært den tyngste tiden av året, pga diverse private årsaker.
Da blir det gjerne sånn at en prøver å holde seg unna det meste som har med jul å gjøre, og bare se frem til alle hverdagene i januar.
Rødt har heller aldri vært "min" farge.

Men så begynte jeg å blogge. Og sakte, men sikkert har jeg blitt inspirert av dere til å feire og glede meg over denne fine tiden av året.
Jeg har til og med fått skikkelig sansen for RØDT!!!

Så i går tok jeg med meg 3 venninner og satte kursen for både Stoff og stil og Ikea. Jeg ELSKER Ikea, nå også til jul:-)


Så da ser det slik ut!

Selv om jeg nå begynner å få sansen for både julehøytiden og alt det røde, så skal det ikke pyntes før 1.søndag i advent- der er jeg strenge- Rosa!
Men... så har det seg slik at akkurat den søndagen har jeg tatt på meg en ekstravakt, kveldsvakt i tillegg. 
Det betyr at når jeg kommer hjem fra den er det bare å hoppe rett til køys og lade opp til dagvakt dagen etter. Og det betyr jo at jeg ikke får så mye utav den søndagen eller kan kose meg med å pynte...
Så derfor måtte jeg til med litt forsiktig snikpynting i dag: 



 Har byttet ut de hvite putene på kjøkkenet med røde fra Ikea, og det ble SÅ fint, synes dere ikke?
I morgen har jeg planer om å snike inn litt røde detaljer og juleblomster også, og jeg GLEDER meg! :-)

Selvsagt gikk jeg ikke akkurat tomhendt ut fra Stoff og Stil heller, men det kommer det mer om i et eget innlegg senere.

Tusen takk for alle fine kommentarer og nye følgere, og ikke minst all inspirasjon og glede dere gir meg. Tenk at jeg skulle bli glad i julen igjen!

Håper dere har hatt en fin helg og fått ladet batteriene til en ny førjulsuke (jeg kommer til å bli FRELST av julen, på den ateistiske måten, før dette året er omme, føler jeg! Hehe...).

Klem, Rosa

onsdag 17. november 2010

Drømmer meg bort...

Til vakre Farris Bad ved Larvik i Vestfold... Sukk...




Alle bilder lånt fra Farris Bad

Det var jo HER jeg skulle vært!
Blitt dullet og stelt med, tatt behandlinger i øst og vest og plasket rundt i deilig vann med den vakreste utsikten!
Noe har åpenbart gått veldig feil siden jeg fortsatt sitter/ ligger på sofaen i min egen stue!?
*simsalabim*

?
Fortsatt her??
Hmpf....
Funket ikke jo!!

Jaja, da får jeg gjør det nest beste da- nemlig å ta meg en tur innom alle de søte, morsomme og inspirerende bloggene deres og håpe det gir vel så mye energi som et Spa- opphold, iallefall nesten:-)

Tusen takk for alle koselige kommentarer og nye følgere, you make my day!

Klem, Rosa

søndag 14. november 2010

Trolsk stemning

En liten stemningsrapport fra balkongen:




Her snakker vi skikkelig skummel steming, eller hva?
Andre blir kanskje deprimerte av slikt vær, mens jeg derimot, koooser meg ekstra mye (jada, jeg vet jeg ikke er helt som alle andre når det kommer til vær... eller: når det kommer til vær OGSÅ).
Synes det er en smule spennende å gå tur når tåka ligger som et tykt teppe over det meste!
Og hva slår vel slikt vær ute og kakao, boller, levende lys og godt lesestoff inne???

Ha en fortsatt spennende/ lat/ fin/ morsom søndag, i morgen er det ny uke og nye muligheter:-)

Klem, Rosa

lørdag 13. november 2010

"Helgen er ikke bare burde- burde..."

Dette BURDE jeg ha gjort:


Dette GJØR jeg:







En liten miss-match der, kanksje??
Jaja... men jeg får iallefall ferdigstilt alle hjertene som er bestilt!! Og det er jo også noe jeg BURDE... sant?? ;-)

Denne uka har det vært mye jobb, så det har ikke blitt tid til så mye blogging og annen moro som jeg gjerne skulle ønske. Men jeg har ikke forsvunnet, og holder meg godt oppdatert på hva dere driver med, selv om jeg har vært litt dårlig til å legge igjen spor i det siste.
Veldig gøy med nye følgere og alle hyggelige kommentarer, setter STOR pris på det!

Nå skal jeg lage meg en stor kopp te og kikke innom alle de søte bloggene deres- det er lørdagskos det!
Ha en fortreffelig helg!

Klem, Rosa

PS: Selvsagt BURDE jeg også brukt mer tid på å ta finere bilder... ;-)

søndag 7. november 2010

Hjerter, hjerter, hjerter...

Bare en aldri så liten tur innom for å vise dere det siste tilskuddet av hjerter:-)
Denne gangen ble det lyst og romantisk, etter ønske fra en venninne som har bestilt 2 "helårshjerter". 
Salget av julehjerter går unna- utrolig gøy!!!
At det blir enda mindre tid til studier får jeg leve med, og heller planlegge tøffere, hehe...


Ønsker dere alle en finfin uke!

Klem, Rosa

torsdag 4. november 2010

Og kveldens vertinne er: Rosa!

Jeg har jo tidligere fortalt dere at jeg er en skikkelig bokelsker. Det går i magasiner, aviser og bøker. Jeg simpelten ELSKER det skrevne ord!
Krim er "min" sjanger, men gjennom boksirkelen jeg er med i får jeg også lest mye annet.
Vi er 7 jenter som treffes hjemme hos hverandre èn kveld i måneden, der den som har treffet bestemmer hvilken bok som skal leses frem til neste møte, samt disker opp med litt å tygge på.
Og i går kveld var det endelig min tur igjen!

Jeg koser meg med å være vertinne, og lager alltid noe ekstra godt å tygge på. Ikke noe halvfabrikata her, nei! Mange av jentene er småbarnsmødre og holder seg til litt enklere løsninger, men jeg liker å "slå til" litt på disse kveldene. Kanskje fordi jeg stort sett bare lager mat til meg selv sånn i hverdagen?

I går ble det iallefall disse, noen som blir fristet?


Jeg liker også å prøve nye ting, og kanskje spesielt i matveien. Det lønner seg, for nå har jeg fått enda en favoritt i kategorien "kosemat"!
Og siden jeg liker å lage mat til de jeg setter ekstra stor pris på, tenkte jeg å dele oppskriften med dere:-)

Snurrer à la Rosa

ca 12 stykker

25 g gjær
1 ts honning (eller sukker)
6 dl lunkent vann
12- 13 dl hvetemel
1 ts salt
4 ss olivenolje

Fyll:
150 g fetaost, most lett med gaffel
100 g sorte oliven, uten stener, hakket
100 g soltørkede tomater, hakket
en liten bunt frisk basilikum, hakket

Rør ut gjæren i honning og vann. Ha i hvetemel, salt og olivenolje. Arbeid deigen godt sammen. Dekk den til med plast og la heve i ca 45 min på et lunt sted.
Elt deigen godt og kjevl den ut til en stor firkant. Dryss over fetaost, oliven, soltørkede tomater og basilikum. Rull deigen til en pølse og skjær pølsen i 3-4 cm tykke skiver.
Legg skivene på en plate dekket med bakepapir. Dekk med klede og la snurrene etterheve i 20 min.
Stek dem ved 200 grader i ca 15- 20 min og avkjøl på rist.

NYYYT, og gjerne med et godt glass rødvin:-)

Siden det var jeg som skulle velge bok denne gangen, ble det, ikke overraskende noe litt "utfordrende" for en del av jentene:


En japansk krim der både vennskap, prostitusjon, kroppsdeler på avveie og utpressing inngår.
 "Rått, underfundig og tragisk, men også sykt morsomt." (ref Bergens Tidende).
Gleder meg veldig til å ta fatt på den førstkommende helg!

Ha en fortsatt fin torsdag, i morgen er det helg:-)

Klem, Rosa