fredag 26. november 2010

Flink pike...

Er man for "flink" over for lang tid, så hender det titt og ofte at man ender opp med å være "uflink" til det meste. Sånn er det også med meg.

Dagens innlegg blir av den litt mer personlige sorten, uten å bli helt privat.
Jeg er av den sorten som vil "fikse" alt: jobb, skole, trening, venner, hobby-prosjekter osv osv. Jeg vil være sterk og klare meg selv. Jeg vil ikke være svak og be om hjelp.


Men så hender det at man faktisk BØR be om litt hjelp til å "ri stormen av".
Jeg har kommet frem til at det å vise seg "svak" er et tegn på styrke. Og derfor velger jeg å dele dette med dere. Det er godt å fortelle til noen som ikke kjenner meg personlig, men som likevel er der og vil meg vel.

Nå står jeg på farten til legen, og tenker at det skal igrunnen bli godt med en liten pause, selv om det er vanskelig også. Jeg trenger tid til å tenke gjennom et par "store" spørsmål, men jeg blir ikke borte herifra av den grunn. Og dette blir på ingen måte en "deppe-blogg"!Ok, dette var et litt godt og litt skummelt innlegg, det skal jeg innrømme!
Men jeg skriver jo denne bloggen først og fremst for min egen del, selv om jeg håper ingen blir "skremt" nå.
Min erfaring er at de fleste har tunge perioder der livet ikke smiler like mye som til vanlig, og da tenker jeg at det kan være en god idè å vise at det også er en del av det å være menneske.

For at dette ikke bare skulle bli tungt og trist måtte jeg bare legge ved et par bilder av de nydelige orkidèene mine som blomstrer for 2. og 3.gang akkurat nå.
Det hjelper å ha noe pent å se på:-)

Klem, Rosa

5 kommentarer:

 1. Hei Rosa.

  Så fint at du kan dele litt på det som gnager, er ikke meningen at vi mennesker skal klare ALT, det er derfor vi må være forskjellig, sånn av noe er god til det som andre er dårlig til. Å legge inn årene en liten stund må vi alle, noen oftere en andre, jeg er en av de som titt og ganske ofte må legge inn årene. Jeg liker det ikke, har så lyst, men kroppen sier NEI,NEI,NEI.
  Så da må vi lytte til kroppen og gjøre som den vil.
  Jeg håper alt går fint hos legen.
  God bedring..

  Og husk ,det er de flinke pikene som sier NEI..

  STOR klem fra Linda..

  SvarSlett
 2. Næmmen, ka e det med deg da vennen?
  Det var jo litt diffust her i innlegget, men om du gjerna vil få ut litt mærr, så send meg gjerna ein mail på: jeo74@msn.com

  Eg forstår ka du meine med "flink pike" da, og det e jammen meg ikkje lett å legga det te sides. Det vett eg jo litt for møkje te sjøl dessverre.

  Håpe det går rimelig greit jaffal, og så håpe eg du får ei så bra helg som du barra kan.

  Varme hilsner og klemmer fra ei aen flink pike :o)

  SvarSlett
 3. Søte deg ;) Alle har vi "upp and dovns" det er en del av det og være menneske .Vi kan ikke være superdame hele tiden. Ta deg en pust i bakken du, lytt til kroppen. Ønsker deg alt godt . Jeg koser meg inne på din blogg ( i oppturer og nedturer ;)

  God klem fra Janne

  SvarSlett
 4. Du lider nok av `Flink-Pike-Syndromet`, som så mange av oss - og det tapper en for krefter!
  Vi er bare mennesker og kan ikke klare ALT 100% HELE tiden!!!
  Kjenner meg godt igjen, og kan godt si at jeg sliter med dette selv. Er faktisk ikke i vanlig jobb nå, nettopp av denne årsak. Så ikke vær redd for å spør om hjelp! Det er HEELT normalt å bli sliten og ikke være på topp hele tiden! Det er mange som har det sånn, mange flere enn du tror! Det VET jeg, for det oppdaget jeg nemlig da jeg ble syk selv. Det er IKKE noe nederlag å måtte ta imot hjelp! TA IMOT!! Det går bra til slutt! Men det er ofte vi selv som gjør det vanskeligst:)

  Lykke til, kjære du! ♥

  Styrkeklemmer fra Janniche
  Duse Pasteller

  SvarSlett
 5. Kjære deg.
  Et klokt valg. Eller to...
  Både det å være litt åpen om at du har det tungt innimellom, og det å gå til legen å få hjelp!
  Det å "dele" på vonde ting med andre har for meg også vist seg å være nesten utelukkende positivt.
  Jeg har erfart at de som ikke har forståelse for at andre kan ha det tung, er de som har seilt på godværsbølgen gjennom livet.
  Jeg syns det er fint å se at du fryder deg over å stelle i stand til jul ! Og du skriver veldig bra !
  Stor klem til deg fra meg :)

  SvarSlett