søndag 28. november 2010

Førjulsstemning på kjøkkenet

Første advent kom med kulde og snø, i bøtter og spann. Kjenner jeg er veldig glad for å kunne kose meg inne i dag;-)

Dagen startet tidlig med vasking og stryking av duker... (Her får jeg SYKT mange husmorpoeng, I know! Men det er godt å ha noen å "gå på". Jeg har f eks IKKE vasket vinduer til jul, eller tatt full julerengjøring, så alt i alt ligger jeg i minus, sånn sammenlagt).

Etter de kjedelige aktivitetene var det på tide med montering av hus, her ser dere en liten montasje (hehe...) fra den prosessen og ikke minst det ferdige resultatet:


Som dere ser kjører jeg den MAKSIMALISTISKE stilen i år;-)
Dette er faktisk første gang jeg lager (ok, monterer da) pepperkakehus sånn på egen hånd, og jeg må si meg riktig så fornøyd!
Neste år tror jeg det blir litt mer enhetlig stil over pynten, men i år tenkte jeg være litt crazy, ikke planlegge noe som helst og bare gjøre som jeg følte for. Ta den helt ut, om dere skjønner? ;-)

Siden jeg nå har blitt litt hekta på å lage montasjer (eller collager, som jeg sier, men det er viktig å bruke det norske språket, *kremt*), lagde jeg en liten stemningsrapport fra kjøkkenet også:Her er det Ikea og Rosas egen design i skjønn forening. Koppen og serviettene kjøpte jeg på shoppingturen i går, begge er fra Àhlens. Digger koppen, den er bare HELT perfekt til julete:-)

Stua har også blitt ganske så julete, men den fortjener et eget innlegg en annen dag.
Håper dere koser dere inne i snøføyken  og nyter søndagen!

Klem, Rosa

7 kommentarer:

 1. Å, deilig julete innlegg! Tusen husmorpoeng fra meg! Og ekstrapoeng for montert hus, det imponerer. Jeg kan rapportere at vi koser oss inne i snøføyken ja :) takk for alle dine søte kommentarer. Ønsker deg en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Tusen poeng fra meg også, vaske vinduer...må man gjøre det til jul a...hm...trudde jeg kunne slippe jeg...

  SvarSlett
 3. Herlig pepperkakehus, ble det noe godt igjen ;) Søt julete kopp du har kjøpt :) Sett ut en skål med grønnsåpe i rommet, så er det ingen som merker at det ikke er julevasket ;) Det er jo så dunkelt og mørkt ute Hehe ;)Blir jul likevel .

  Kos deg i kveld :)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 4. ja nå har du riktig vært vill og gal, Rosa:) Og fint ble det:) Arkitekturen minner svært mye om vårt eget pepperkakehus;) vi monterer siste helga før jul:)Støtter Skjerstads forslag, sett ut skåler med grønnsåpe:) Det eneste jeg MÅ gjøre av vasking før jul er å pusse vinduer:) Med nypussede vinduer blir det så mye renere inne også, innbiller jeg meg:)Kakelinna kommer og da kan jeg pusse vinduer:)
  Liker montasjen din, og hadde ikke sagt nei takk til den prikkete koppen:) Håper energien er oppadgående:)

  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 5. Mmmmm! Her var det mye godt:P Fine montasjer;)
  Godt å høre at formen er stigende, men nå skal du bare ta det med ro og ikke bli for ivrig med det første, da daler energien fort igjen! (hør på tante Janniche;))
  God bedring, kjære du!
  Min form er ok - har hatt en skikkelig forkjølelse i uka, som resulterte i 3 dager rett ut i senga. Nå er det bare litt hosting, nesepussing og merkelig stemme igjen...:)

  KlemKlem
  Duse Pasteller

  SvarSlett
 6. Ååå kor deilig det peparkakehuset såg ut! Likar at det er litt uorganisert og vilt eg.:) Kor fint du har pynta også! Her er det kaos, sidan eg har jobba intenst fram mot julegata i dag. Men no vert det ryddings, ordnings og pynting (iallefall litt).
  Kjekt at du likar bloggen min.:) Eg vert glad av sånne kjekke kommentarar!!
  Ha ei fin veke.:)

  SvarSlett
 7. Elsker koppen! Og pepperkakehuset var akkurat sånn det skal være - full av snop :)

  SvarSlett