lørdag 25. september 2010

Loppis- lørdag!!

Så var dagen kommet da Rosa skulle debutere på loppis. Nå har Rosa vært på loppemarked før, men det er så mange år siden at det har hun nesten glemt.
Mobile venninne T (ja, disse venninnene til Rosa er fryktelig sjenerte desverre...) stilte opp kl 10.00, og vi satte kursen mot en idrettshall i distriktet, nærmere bestemt Slagenhallen.
Rosa boblet over av entusiasme, og banet seg vei mellom kaker, barn og lopper. Her skulle det letes etter 70- talls stoffer! Og blonder.
Stoff- utvalget var desverre ikke overveldende, men Rosa har nå blitt den stolte eier av:

Både blonder (flere meter!), brodert duk og turkis chips- bolle fra Kremmerhuset, jippi!
Dukene har fått seg en omgang i maskinen og er så gode som nye.
Hadde egentlig tenkt å bruke saksen på den broderte duken, men har nå bestemt at den skal få bo på kjøkkenbordet akkurat sånn som den er. Bilde kommer etterhvert, må bare få tørket og strøket den (og ikke minst ryddet bordet der symaskin og diverse fortsatt opptar det meste av plassen. Har fortsatt store planer om å sy mye i helgen... bare litt usikker på når, hehe...).

Hadde jo egentlig ikke planer om noen turkis bolle, men som dere ser har jeg allerede et par slektninger av den stående på benken, og da måtte jeg jo bare, hihi:-)Alt dette for kr 60!
Jeg syntes jeg hadde gjort et skikkelig røverkjøp, mens venninne T lattermild konstanterte at pruting nok ikke var min sterkeste side:-) Og det kan jeg saktens være enig i. Jeg har nemlig en tendens til å synes litt synd på selgere... men, som jeg fortalte henne: Bare vent, så skal du få se kynisk og kald Rosa før du aner det!
Skjønner jo nå at pruting er halve morroa/ utfordringen (alt ettersom man ser det...) på loppis, så neste gang lover jeg å være steinhard, hehe...
Tips mottas for øvrig med takk!

Etter dette "varpet" var planen egentlig å sette snuta hjemover, men da kom Rosa til å tenke på at hun hadde hørt rykter om et annet loppemarked, på Gjennestad gartnerskole i nabokommunen!
Så da måtte man jo ta en tur dit også.
Og jeg skal si Rosa ble satt ut da hun så hvilken stor "happening" dette var! Der var det stooort loppemarked inne i et gigantisk drivhus, og ikke bare lopper, men også auksjon, loddsalg, grønnsaksbod, pølser, kaker, brus og cafè- og sikkert et par hundre pensjonister!!
Dette ble rett og slett en smule i meste laget for en nybegynner som Rosa, så da ble det til at vi ruslet en runde og så på alle de rare menneskene og loppene, før vi satte kursen for cafèen inne i tilknytning til butikken. Der ble det både kaffe og kanelbolle (mmm... Rosa eeeelsker gjærbakst) på begge frøknene.
På vei ut oppdaget vi at de også hadde utsalg av saft, syltetøy, juice ect, og som de to mat- elskerne vi er, ble dette turens virkelige høydepunkt!


Som dere ser kom Rosa hjem med både saft, eplemost og syltetøy. Og her må jeg bare reklamere litt: disse produktene kommer fra Askim Frukt- og bærpresseri as og er bare HELT fantastiske! Eplemosten er helt på høyde med de beste viner, jeg tuller ikke!
Så i kveld gleder jeg meg til å nyte eplemost og hjemmelaget pizza, mmm:-)

Sånn helt på tampen vil jeg bare oppfordre til å slenge seg på give away hos Duse Pasteller, supersøte ting hos supersøt jente:-)

Ha en fortsatt deilig lørdag, nå skal jeg ta en meg en real blogge- runde og bli inspirert av alle de fine innleggene deres:-)

Klem, Rosa

3 kommentarer:

 1. Såå fine loppefunn!! Jeg fant meg også noen lekre ting i dag!:P
  Men det ble verken kaffe eller kanelbolle på meg... Eller saft og eplemost! Så jo kjempedeilig ut!
  Likte veldig godt de skålene du har, både de rosa og den blå - hadde passet veldig godt her hjemme hos meg!;)

  God natt og fin søndag!

  Klem fra Janniche, Duse Pasteller:)

  Ps: når det gjelder pruting; lurt å kjøpe flere ting om gangen, og hvis du ikke er helt fornøyd med det første du spør om prisen på, kan du si; `da får jeg med disse også på kjøpet, ikke sant!?` - med den aller største selvfølgelighet;)
  Prøv det!

  SvarSlett
 2. Takk for koselig kommentar du la igjen hos meg :) Å, så heldig du har vært med loppefunn! Masse fint :) Loppemarked = fantastisk gøy :) God søndag!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for bursdagshilsen :-) Og det gikk veldig bra hos tannlegen. Men håper det blir lenge til neste gang...

  Loppedebuten hørtes bra ut. Jeg har det med å ikke se skogen for bare trær på loppiser, og ender opp med å bare virre rundt uten å oppnå noe som helst. Og hater å prute... Bruktbutikker er mere min greie.

  Jeg skal legge ut oppskrift på chai latte etterhvert. Den var virkelig god!

  Ha en god ny uke. Klem Tevanga

  SvarSlett